ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟΥΣ ΗΧΟΥΣ

 (Υπάρχουν 30 ηχογραφήσεις ήχων που μπορείτε να ακούσετε από τις ηχητικές μπάρες στο τέλος της σελίδας)

DSCF9399.JPG

DSCF9398.JPG

DSCF9400.JPG

1. Βασικό τσάκρα – Ντο (κόκκινο)   

2. Του Σεξ – Ρε (πορτοκαλί)

3.Του Ηλιακού Πλέγματος – Μι  (κίτρινο)   

DSCF9401.JPG

DSCF9394.JPG

DSCF9393.JPG

4. Της Καρδιάς – Φα (πράσινο)

5. Του Λαιμού – Σολ (μπλε)

6.Του Τρίτου Ματιού – Λα (μωβ σκούρο)

DSCF9403.JPG

DSCF9397.JPG

DSCF9421.JPG

7. Του Στέμματος – ΣΙ (μωβ ανοιχτό)

(P1) Τα 7 τσάκρα στο σώμα

(P2) Σφυράκια-ραβδοι των Μπολ

DSCF9411.JPG

DSCF9417.JPG

DSCF9419.JPG

(P3) Μπολ 40,45,και 50 εκ (ΛΑ,ΣΟΛ,ΦΑ)

(P4) Σετ των 7 μπολ (17.5, 20, 22,5 εκ)

(P5)  3 μπολ 50 εκ (ΝΤΟ,ΡΕ,ΜΙ) 

 

       Α) ΓΕΝΙΚΑ.   Σε προηγούμενη σελίδα μου (ΙΙ.2.D4) έδωσα πληροφορίες για τους θεραπευτικούς ήχους και την εφαρμογή τους (ως παράδειγμα) για την θεραπεία του βασικού τσάκρα. Εδώ δίδω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των ήχων, καλύπτοντας την θεραπεία και των επτά τσάκρα. Ακόμη σημαντικότερο, δίδω 30 ηχογραφήσεις που έκανα βάσει των 15 κρυστάλλινων μπολ που αγόρασα εν τω μεταξύ, ώστε ο καθένας ακούγοντας και αισθανόμενος με το σώμα του τον κατάλληλο κάθε φορά ήχο, να μπορεί να θεραπεύεται από την αντίστοιχη σωματική ή ψυχική του ασθένεια. Επίσης να μπορεί να κρατά υψηλά την ευεξία του, την διάθεση του, την ενέργεια του και τις δονήσεις του, πράγμα που βοηθά επίσης στην ασφαλέστερη είσοδο του στην πέμπτη διάσταση. Για την ιστορία προσθέτω, ότι τα κρυστάλλινα μπολ χρησιμοποιήθηκαν αρχικά στην αρχαία Ατλαντίδα, ως το βασικό θεραπευτικό μέσον ‘‘Ναών Θεραπείας’’, βάσει γνώσεων που είχαν προέλθει από τους εξωγήινους. Ακόμη από αρχαιοτάτων χρόνων, πολλοί φωτισμένοι θεραπευτές τα χρησιμοποιούσαν στις θεραπείες που έκαναν, ενώ σήμερα η εφαρμογή τους αυξάνεται με ολοένα επιταχυνόμενο ρυθμό, λόγω των θεαματικών και άμεσων αποτελεσμάτων που έχουν στην θεραπεία, αλλά και λόγω της μείωσης του κόστους παραγωγής τους. Στην πρόσφατη βιβλιογραφία (δείτε ‘‘The healing tones of crystal bowls’’  και ‘‘Let light into your heart with colour and sound’’ της Rene Brodie, εκδόσεις Aroma Art Ltd, Vancouver, Canada), υπάρχουν πάμπολλες περιπτώσεις θεραπείας με κρυστάλλινους ήχους, που περιγράφουν ασθενείς και θεραπευτές, που ορισμένες μοιάζουν με θαύματα.

       Οι ήχοι, όπως και η Ιερή Γεωμετρία, είναι δονήσεις που εδράζονται και αυτές στην έβδομη διάσταση και που επίσης δεν απευθύνονται στον συνειδητό νου, αλλά μιλούν κατ ευθείαν στο ασυνείδητο, και που (υπό ορισμένες προϋποθέσεις) έχουν ισχυρές καθαριστικές, ενεργοποιητικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Τις πολύτιμες αυτές ιδιότητες έχουν κυρίως οι καθαροί κρυστάλλινοι ήχοι, και η συνηθέστερη πηγή δημιουργίας τους είναι τα κρυστάλλινα μπολ, που γίνονται από εξαιρετικά καθαρό κρυσταλλικό χαλαζία (99.99%). Έχουν το σχήμα κατσαρόλας (δείτε τις πιο πάνω εικόνες) πάχους 0.5 – 1.0 εκ. περίπου, και συνήθων διαμέτρων από 15 έως 60 εκ. (6-24 ίντσες) και ο κάθε ένας βγάζει όταν διεγερθεί μια συγκεκριμένη νότα του πενταγράμμου που θυμίζει τον ήχο καμπάνας. Όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος τόσο χαμηλότερη η οκτάβα τις νότας (μπάσος ήχος), και αντιστρόφως οι μικρές διάμετροι βγάζουν τον οξύτερο ήχο. Τα επτά τσάκρα του σώματος μας επηρεάζονται αντιστοίχως από τις επτά νότες του πενταγράμμου, που βγάζουν τα κρυστάλλινα μπολ, με την εξής αντιστοιχία: Βασικό τσάκρα – Ντο. Του σεξ – Ρε. Του ηλιακού πλέγματος – Μι. Της καρδίας – Φα. Του λαιμού – Σολ. Του τρίτου ματιού – Λα. Και το τσάκρα του στέμματος – Σι. Υπάρχει ακόμη και η νότα Φα δίεση που αντιστοιχεί στο τσάκρα του θύμου αδένα (δείτε παρατήρηση πιο κάτω).

       Β) ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ. Όπως αναφέρεται και στην σχετική βιβλιογραφία, η ηχοθεραπεία βασίζεται στην αντήχηση, την διείσδυση, και την δόνηση οι οποίες δημιουργούν μεταβολές στα κύτταρα, στους ιστούς και τα όργανα. Όταν κάτι πάλλεται τα ηχητικά κύματα διασκορπίζονται και διεισδύουν σε όλα τα όργανα. Όταν λοιπόν ‘‘τρίβουμε’’ ένα μπολ ο ήχος, με τις ανώτερες αρμονικές που τον συνοδεύουν, διεισδύει στους ιστούς, τα νεύρα, τα κόκκαλα, κλπ, ώστε όχι μόνον να τον ακούμε αλλά και να τον αισθανόμαστε με το σώμα μας, πράγμα που αρχικά μας χαλαρώνει, στη συνέχεια όμως και μας γεμίζει με ενέργεια, όπως και επιβεβαιώνεται από όσους το δοκιμάζουν. Έτσι το σώμα μας σιγά-σιγά συντονίζεται με τους ήχους αυτούς και η δόνηση του ανεβαίνει, και εδώ είναι που ξεκινάει ή θεραπεία τόσο του σώματος, όσο και του πνεύματος και των τσάκρα. Κατ αρχήν, όπως είναι γνωστό, κάθε τι στην φύση δονείται. Όταν λοιπόν ένα όργανο ασθενεί στο φυσικό, αλλά ακόμη και στο ενεργειακό μόνον σώμα, (δηλαδή πριν η ασθένεια προλάβει να εκδηλωθεί στο φυσικό και να έχουμε τα συμπτώματα της), τότε η δόνηση που παράγει δεν είναι αυτή του υγιούς οργάνου και πρέπει να την διορθώσουμε. Γι’ αυτό συντονίζοντας την με την κατάλληλη δόνηση των κρυστάλλινων ήχων, την μεταβάλουμε σε δόνηση του υγιούς οργάνου, ώστε (αν η ασθένεια είναι ακόμη στο ενεργειακό μόνον σώμα), να την προλάβουμε, ή (αν έχει προχωρήσει και στο φυσικό μας σώμα), να την θεραπεύσουμε.

       Όπως περιγράφω αναλυτικότερα πιο κάτω, κάθε τσάκρα μας συνδέεται και επηρεάζει ορισμένα όργανα και ορισμένες λειτουργίες μας σωματικές, πνευματικές, ή ψυχικές, και συνεπώς εάν ένα τσάκρα μας δυσλειτουργεί, αυτό έχει δυσμενείς επιπτώσεις στα αντίστοιχα όργανα και λειτουργίες μας. Αλλά και αντίστροφα, αν ένα όργανο μας ασθενεί, ή μια λειτουργία μας δεν είναι αυτή που πρέπει, τότε και το αντίστοιχο τσάκρα επηρεάζεται και χρειάζεται θεραπεία. Έτσι φροντίζοντας την καλή λειτουργία των τσάκρα μας, εξασφαλίζουμε την καλή μας υγεία (σωματική, πνευματική, και ψυχική) και για να θεραπεύσουμε μία ασθένεια επικεντρωνόμαστε στην θεραπεία του τσάκρα που την επηρεάζει. Η σχέση του κάθε τσάκρα με όργανα και λειτουργίες δίδεται πιο κάτω, αναλυτικότερα για το βασικό τσάκρα, (διότι αν αυτό δεν καθαριστεί και ενεργοποιηθεί, ότι κάνουμε για τα λοιπά τσάκρα θα έχει προσωρινά αποτελέσματα), και για το σημαντικότατο τσάκρα της καρδιάς, ενώ ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στη σχετική βιβλιογραφία περί τσάκρα. 

       Γ) ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΩΝ ΜΠΟΛ.  Τα μπολ τα χτυπούμε (συνήθως εξωτερικά) με ειδικά (μαλακά) σφυράκια-ραβδιά, και επίσης τα τρίβουμε στην (εξωτερική συνήθως) επιφάνεια τους κοντά στα χείλη με το ίδιο ή με ένα άλλο ραβδί, που το περιφέρουμε γύρω-γύρω σε συνεχή επαφή με την επιφάνεια αυτή, οπότε το μπολ ηχεί έντονα, εκπέμποντας την νότα του με τις ανώτερες αρμονικές της, (όπως συμβαίνει σε ένα κρυστάλλινο ποτήρι όταν κάνουμε το ίδιο, αλλά στο χείλος του, με το δάκτυλό μας). Αριστερόστροφη περιφορά (αντίθετη με τους δείκτες του ρολογιού) εν γένει διευρύνει το αντίστοιχο με την νότα τσάκρα και το καθαρίζει, πρέπει δε να προηγείται και να γίνεται για αρκετή ώρα. Δεξιόστροφη περιφορά εν γένει ενεργοποιεί το καθαρισμένο τσάκρα και πρέπει να έπεται της πρώτης. Οι μεγάλες διάμετροι, για μια συγκεκριμένη νότα, (χαμηλή οκτάβα), βοηθούν καλύτερα στην διεύρυνση και τον καθαρισμό, ενώ αντίθετα οι μικρές διάμετροι (υψηλότερες οκτάβες), βοηθούν καλύτερα στην ενεργοποίηση του συγκεκριμένου τσάκρα. Έτσι εάν δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα θα μπορούσαμε να έχουμε, για το τσάκρα που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, δύο μπολ, ένα μεγάλο και ένα μικρό, ενώ εάν μπορούμε να έχουμε μόνον ένα να προτιμούμε το μεγαλύτερο. Εάν το μπολ δεν είναι πολύ βαρύ, καλόν είναι να ξαπλώνουμε ανάσκελα και να εδράζουμε το μπολ που χρησιμοποιούμε επάνω στο σώμα μας, οπότε οι δονήσεις έχουν ακόμη ισχυρότερο αποτέλεσμα. Τέλος αντί για τα ίδια τα μπολ, μπορούμε να έχουμε μία καλή ηχογράφηση των ήχων που παράγουν, (όπως κάνω πιο κάτω) που και αυτό έχει ισχυρά θεραπευτικά κλπ αποτελέσματα, όχι όμως τόσο ισχυρό όσο όταν χρησιμοποιούμε τα ίδια τα μπολ.

       Στο τέλος της σελίδας αυτής υπάρχουν 30 ηχητικές μπάρες με τις οποίες μπορούμε να ξεκινούμε ή να σταματάμε τον ήχο και να μετακινούμαστε μπρος και πίσω σε αυτό που ακούμε. Οι 28 αποτελούν 7 τετράδες, μια για κάθε τσάκρα (που έχουν την αντίστοιχη νότα του τσάκρα) και η κάθε τετράδα έχει (για να ξεχωρίζει) και το χρώμα του τσάρκα που αντιστοιχεί. Η πρώτη μπάρα κάθε τετράδας έχει αριστερόστροφη ηχογράφηση του ήχου του μεγάλου μπολ (διαμέτρων: 4 μπολ των 50 εκ. για τα 4 πρώτα τσάκρα, 1 των 45 εκ. για το επόμενο και 2 των 40 εκ. για τα λοιπά, χαμηλή οκτάβα), που χρησιμοποιείται, όπως είπαμε, για τον καθαρισμό και διεύρυνση του αντιστοίχου τσάκρα, και διαρκεί όπως και όλες οι άλλες ηχογραφήσεις περίπου 8-8.5 λεπτά επαναλαμβανόμενη αυτόματα όταν φτάσει στο τέλος της. Η δεύτερη μπάρα έχει παρόμοια αλλά δεξιόστροφη ηχογράφηση του ήχου του μεγάλου μπολ. Η τρίτη μπάρα έχει δεξιόστροφη ηχογράφηση του ήχου του μικρού μπολ (διαμέτρων 18 εκ. για το 2ο, 20 εκ. για τα 1ο, 6ο και 7o, 23 εκ. για το 4ο και 5ο και 25 εκ. για το 3ο, υψηλή οκτάβα), που χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση του τσάκρα, επαναλαμβανόμενη ομοίως όταν φτάσει στο τέλος της. Η τέταρτη μπάρα έχει παρόμοια αλλά αριστερόστροφη ηχογράφηση του ήχου του μικρού μπολ. Τέλος οι δύο τελευταίες μπάρες έχουν τις 8λεπτες ηχογραφήσεις του μπολ του θύμου αδένα (Φα δίεση, η πρώτη αριστερόστροφη και η δεύτερη δεξιόστροφη). Η διάρκεια που απαιτείται να δέχεται κάποιος τον ήχο σε κάθε θεραπευτική συνεδρία, καθώς και το πόσες συνεδρίες θα απαιτηθούν για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας, είναι κάτι υποκειμενικό και εξαρτάται και από τον βαθμό δυσλειτουργίας του κάθε τσάκρα.

       Γενικά (λαμβάνοντας υπ όψιν και την πείρα πολλών θεραπευτών), προτείνω ως ικανοποιητική διάρκεια, όταν χρησιμοποιούμε τα ίδια το μπολ, τουλάχιστον 8 λεπτών για τον καθαρισμό-διευρυνση και αμέσως μετά τουλάχιστον 8 λεπτών για την ενεργοποίηση, δηλαδή σύνολο 16 λεπτών. Όταν όμως (όπως στην προκειμένη περίπτωση) χρησιμοποιούμε την ηχογράφηση τους (που είναι προφανώς λιγότερο αποτελεσματική), τότε απαιτείται ο διπλάσιος, ή και ο τριπλάσιος, χρόνος για να έχουμε το αντίστοιχο αποτέλεσμα, (δηλαδή δύο ή τρείς επαναλήψεις αρχικώς του 8λέπτου για τον καθαρισμό και στη συνέχεια δύο ή τρεις επαναλήψεις για την ενεργοποίηση), ήτοι σύνολον 32 έως 48 λεπτά για το κάθε τσάκρα. Ενώ λοιπόν όπως είδαμε (για τα 7 κύρια τσάκρα) μας χρειάζονται μόνον 14 ηχογραφήσεις (ήτοι 7 αριστερόστροφες των μεγάλων και 7 δεξιόστροφες των μικρών μπολ), προσέθεσα και τις 14 αντίστροφες τους (ήτοι 7 δεξιόστροφες για τα μεγάλα και 7 αριστερόστροφες για τα μικρά μπολ) διότι  κατά την εφαρμογή των θεραπειών παρατήρησα τα εξής: α) Ορισμένοι αισθάνονται πιο ευχαρίστα τους δεξιόστροφους ήχους τόσο των μεγάλων όσον και των μικρών μπολ, οπότε εάν αυτό συμβαίνει και σε σας τότε μπορείτε να χρησιμοποιείτε κυρίως τους δεξιόστροφους και στα μεγάλα μπολ. β) Υπήρξαν περιπτώσεις όπου η δεξιόστροφη περιφορά του μικρού μπολ του τσάκρα του στέμματος δεν ήταν ευχάριστη, οπότε στην σπάνια αυτή περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αριστερόστροφη. Γενικά καλύτερος οδηγός από τους κανόνες είναι πάντα η διαίσθηση σας (το πώς αισθάνεστε και τι σας ‘‘πάει’’), τόσο για την επιλογή του μπολ και της περιφοράς, όσο και για την διάρκεια και την συχνότητα της θεραπείας, γι’ αυτό μην διστάζετε να πειραματίζεστε.

       Ακόμη σκόπιμο είναι να συνδέομε, εφ’ όσον μπορούμε, τον υπολογιστή μας με ένα καλό σύστημα ηχείων, ώστε να αποδίδονται καλύτερα, ιδιαίτερα οι χαμηλές οκτάβες (τα μπάσα), για τον καλύτερο καθαρισμό και διεύρυνση, εάν μάλιστα το ηχείο δεν είναι βαρύ μπορούμε να το εδράζουμε και επάνω μας, όπως θα κάναμε με ένα μικρό μπολ. Δεδομένου ότι τις 30 ηχογραφήσεις τις έκανα σε στούντιο υψηλής πιστότητας, (και ότι οι ψηφιακοί ήχοι διατηρούν το 100% της ποιότητας τους κατά τις αντιγραφές), εναλλακτικά μπορείτε να αντιγράψετε τις ηχογραφήσεις από τον υπολογιστή σε ένα CD, και στην συνέχεια να βάλετε το CD σε ένα πολύ καλό στερεοφωνικό σύστημα με μεγάλα ηχεία και να μπείτε ανάμεσα τους, οπότε το αποτέλεσμα πιστεύω ότι θα είναι σχεδόν εξ ίσου καλό με το να είχατε μπροστά σας τα ίδια τα μπολ. Σημειωτέον ότι κάτι τέτοιο κάνω και εγώ, συνδέοντας τον υπολογιστή μου με το home theatre που έχω στο σπίτι μου (με μεγάλα ηχεία), ώστε να ακούω ξαπλωμένος και χαλαρωμένος τους ήχους, όταν είμαι κουρασμένος για να παίξω τα ίδια τα μπολ. Καμιά φορά μάλιστα αγκαλιάζω το ένα μεγάλο ηχείο (ύψους 120 εκ) για να αισθανθώ πιο άμεσα τις δονήσεις στο σώμα μου και αισθάνομαι έτσι πολύ ανανεωμένος. Ακόμη καλόν είναι να στρέφομε τις παλάμες μας, και ει δυνατόν και τις πατούσες μας, προς την πυγή του ήχου (ή και να τα ακουμπάμε αν πρόκειται για ηχεία) ώστε έτσι να προσλαμβάνει καλύτερα το σώμα μας τις δονήσεις. Αυτό κάνω και εγώ ξαπλωμένος σε έναν καναπέ ανάμεσα στα δύο μεγάλα ηχεία, ακουμπώντας τις πατούσες μου στο ένα και τις παλάμες μου στο άλλο, δημιουργώντας έτσι μια γέφυρα μεταξύ των δύο πηγών ήχου. Πάντως σε πάρα πολλές περιπτώσεις που αναφέρονται στην σχετική βιβλιογραφία, (δείτε τα βιβλία της πρώτης παραγράφου), είχαμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα θεραπείας, και μάλιστα για δύσκολες περιπτώσεις, μέσα σε λίγες μόνο συνεδρίες.

       Δ) ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΣΑΚΡΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ.  Τα τσάκρα είναι πολυδιάστατα ενεργειακά κέντρα, επτά των οποίων βρίσκονται μέσα στο φυσικό μας σώμα, και είναι σημαντικότατα τόσο για την υγεία μας και τον καθαρισμό μας από τα samskaras (ψυχικά τραύματα από αυτήν, ή και από προηγούμενες ενσαρκώσεις μας), όσο και για την επικοινωνία μας με τις ανώτερες διαστάσεις και μάλιστα με τον ανώτερο εαυτό μας. Τα τσάκρα μπορούμε να τα φανταζόμαστε σαν φωτεινές σφαίρες, ή σαν φωτεινούς τροχούς, ή καλύτερα σαν φωτεινά κανονικά πολύεδρα ήτοι τετράεδρο, 6εδρο-κύβος, 8εδρο, 12εδρο, 24εδρο, 12εδρο με τις 12 πλευρές πενταγωνικές πυραμίδες και 24εδρο με τις 24 πλευρές τριγωνικές πυραμίδες, ένα για κάθε τσάκρα, ξεκινώντας από το βασικό τσάκρα, (δείτε τα πιο πάνω σχήματα), που περιστρέφονται προς διάφορες διευθύνσεις και άξονες. Το πρώτο (βασικό τσάκρα) βρίσκεται στο περίνεο (δείτε την πιο πάνω εικόνα) και έχει χρώμα κόκκινο. Το δεύτερο (σεξ τσάκρα) βρίσκεται πέντε εκατοστά κάτω από τον αφαλό και είναι πορτοκαλί. Το τρίτο (του ηλιακού πλέγματος) βρίσκεται τρία δάκτυλα πάνω από τον αφαλό και είναι κίτρινο. Το τέταρτο (της καρδιάς) βρίσκεται στο κέντρο του στέρνου στο ύψος της καρδιάς και είναι πράσινο. Το πέμπτο (του λαιμού) βρίσκεται στο λαιμό και είναι μπλε. Το έκτο (του τρίτου ματιού) βρίσκεται στο μέτωπο ανάμεσα στα μάτια μας και είναι μωβ σκούρο (λουλακί). Το έβδομο (του στέμματος) βρίσκεται στην κορυφή του κεφαλιού και έχει χρώμα μωβ ανοιχτό (βιολετί). Κάθε τσάκρα συνδέεται με σημαντικές φυσικές, πνευματικές, και μεταφυσικές λειτουργίες και όργανα, ορισμένες των οποίων θα περιγράψουμε πιο κάτω.

       1) Βασικό τσάκρα. Αυτό (που πρέπει όπως είπαμε να θεραπευτεί πρώτο), αποτελεί το κέντρο της δύναμης της ζωής, και από αυτό μπαίνουν στο σώμα μας (όταν δεν είναι κλειστό) όλες οι γήινες ενέργειες. Αυτό ‘‘κτίζεται’’ κατά τα πρώτα τριάμισι χρόνια της ζωής του παιδιού. Εάν στην περίοδο αυτή το παιδί είχε κάποιο ατύχημα, ή κακοποίηση, ή έλλειψη αγάπης, ή εγκατάλειψη, ή έλλειψη παιχνιδιού, ή έτυχε να έχει υπερπροστατευτικούς, ή αυστηρούς γονείς που τον μάλωναν συνεχώς και του απαγόρευαν το κάθε τι, τότε το τσάκρα που δημιουργείται δυσλειτουργεί και προξενεί σοβαρά προβλήματα στον ενήλικα. Τέτοια προβλήματα είναι μεταξύ άλλων: Στο φυσικό επίπεδο: Προβλήματα στην μέση, στον σκελετό, στα δόντια, στο δέρμα, στους μυς, στο παχύ έντερο (δυσκοιλιότητα, αιμορροΐδες, καρκίνος), στους νεφρούς, στον προστάτη, στο αίμα (κυκλοφορία), στις αρθρώσεις (αρθρίτιδα), στο ανοσοποιητικό, και στην δημιουργία των κυττάρων. Στο ψυχικό επίπεδο: Έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον εαυτό του και τους άλλους, φοβίες για την προσωπική του ασφάλεια, για την υγεία του, για την διαφύλαξη της περιουσίας του, κλπ, και κυρίως για τον θάνατο. Διαρκείς οικονομικές ανασφάλειες και για το πώς θα επιβιώσει, δυσπιστία προς τους γύρω του, βουλιμία και μάλιστα στις πρωτεΐνες (κρέας), έλλειψη χαράς για την ζωή που την θεωρεί σαν δυσβάστακτο φορτίο, εμμονές για ικανοποίηση (αλκοόλ, σεξ, κλπ). Θυμός, αυταρχικότητα, επιμονή στο να επιβάλει την θέληση του, συνεχής προσπάθεια να παίρνει χωρίς να δίνει, αμέλεια στο να προστατεύει το σώμα του (π.χ. να έχει πρόβλημα καρδίας και να καπνίζει), εξαρτήσεις, μανία για υπερβολική καθαριότητα, κλπ. Η θεραπεία του (διεύρυνση, καθαρισμός, ενεργοποίηση) δίδει ένα αίσθημα ευεξίας, υπομονής, θάρρους, εμπιστοσύνης και ενέργειας για ζωή. Τέλος στο μεταφυσικό επίπεδο (για όσους είναι ενήμεροι στα μεταφυσικά), ανοίγει την ροή της κουνταλίνης προς όλα τα άλλα τσάκρα, μας συνδέει με την Γη και της υλικές κατώτερες διαστάσεις, και σε συνεργασία με το τσάκρα του στέμματος (ευ όσον αμφότερα είναι καθαρά και ενεργοποιημένα), επιτρέπει την κάθοδο στο σώμα μας του ανώτερου εαυτού μας.

       2) Σεξ τσάκρα. Αυτό συνδέεται και επηρεάζει το λεμφικό σύστημα, τα όργανα αναπαραγωγής, την σεξουαλική ικανότητα, το δέρμα, τους νεφρούς, την κύστη, την χώνευση, το παχύ έντερο, το συκώτι, την σπλήνα, ενώ εναρμονίζει την σεξουαλικότητα του ατόμου και την κοινωνική του συμπεριφορά, και ενισχύει και εξισορροπεί την λειτουργία και των άλλων τσάκρα. Δυστυχώς οι κανόνες της κοινωνίας και οι απόψεις και η συμπεριφορά των γονέων μας, συχνά μπλοκάρουν την λειτουργία του τσάκρα αυτού από την παιδική ηλικία. Η δυσλειτουργία του μας κάνει να είμαστε συναισθηματικά ασταθείς, να μπορούν να μας χειρίζονται οι άλλοι, να μας λείπει η ενέργεια, ο ενθουσιασμός και η αυτοεκτίμηση, να είμαστε παθιασμένοι με το σεξ, ή αντίθετα να το φοβόμαστε. Η θεραπεία του βοηθά στο να είμαστε ο εαυτός μας και αυθόρμητα να εκφράζομε την πραγματική μας φύση και τα συναισθήματα μας, στην ευαισθησία μας, στην ηρεμία μας, στον ενθουσιασμό μας, στην αγάπη, στην ενεργητικότητα μας και στην ανάπτυξη της προσωπικότητας μας. Σε συνεργασία με το τσάκρα του λαιμού αναπτύσσει τις δημιουργικές μας δυνάμεις και ότι δημιουργούμε βασίζεται στην απαραίτητη συνεργασία των δύο αυτών τσάκρα. Τέλος στο μεταφυσικό επίπεδο πρέπει να είναι και αυτό ενεργοποιημένο για να επιτραπεί η κάθοδος στο σώμα μας του ανώτερου εαυτού μας.

       3) Του Ηλιακού Πλέγματος. Αυτό συνδέεται και επηρεάζει τα νεύρα, τους μυς, το στομάχι (έλκος, δυσπεψία), το συκώτι, την σπλήνα, το πάγκρεας (υπογλυκαιμία, διαβήτης), την χοληδόχο κύστη (χολολιθίαση), το λεπτό έντερο (κολίτιδα), τον μεταβολισμό (παχυσαρκία), το υπογάστριο, και τα κύτταρα. Είναι το κέντρο της θέλησης, της δύναμης και της ενέργειας του σώματος, την οποίαν κατανέμει μέσω των νεύρων σε ολόκληρο το σώμα, αλλά και πέραν αυτού μέσα στην αύρα μας, που την χρωματίζει και την ζωντανεύει. Όταν το παιδάκι δεν ενθαρρύνεται, έχει πολλές απογοητεύσεις σε ότι προσπαθεί και δεν έχει αυτά που θέλει, τότε το ηλιακό του πλέγμα κλείνει λόγω έλλειψης προσωπικής δύναμης, αλλά και όταν το ‘‘χαλάμε’’ δίνοντας του ότι ζητήσει τότε πάλι κλείνει λόγω μη χρησιμοποιήσεως. Όταν το τσάκρα αυτό είναι κλειστό, τότε νιώθουμε αδύναμοι και ανίκανοι, δεν έχουμε εμπιστοσύνη, ανησυχούμε για το τι σκέπτονται οι άλλοι για εμάς, δεν συγκεντρωνόμαστε, δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις και αγόμαστε και φερόμαστε, ενώ συχνά μπορεί να έχουμε και κατάθλιψη, ή και να παίρνουμε τις αρνητικές ενέργειες των γύρω μας. Όταν το τσάκρα αυτό δυσλειτουργεί, και αν ακόμη τα τσάκρα της δημιουργικότητας είναι ανοιχτά (του σεξ και του λαιμού), τότε τίποτε δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε λόγω έλλειψης θέλησης και εσωτερικής δύναμης. Όταν αντίθετα έχει θεραπευθεί, μας ενεργοποιεί, μας δίδει μια έντονη αίσθηση προσωπικής δύναμης και συναισθηματικής ικανοποίησης, μας κάνει να είμαστε κοινωνικοί, να έχουμε μια χαρούμενη και αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή και να αποδεχόμαστε με χαρά τις προκλήσεις της. Τέλος στο μεταφυσικό επίπεδο είναι η πύλη επικοινωνίας μας με τις άλλες διαστάσεις, καθώς και η πύλη μέσω της οποίας μπορούμε, (εφ όσον είναι ανοιχτό) να κάνουμε τα αστρικά μας ταξίδια, και γενικότερα να δεχόμαστε αστρικές επιρροές.

       4) Της Καρδιάς. Αυτό συνδέεται και επηρεάζει την καρδιά (καρδιακά προβλήματα), το αίμα (λευχαιμία) , το κυκλοφοριακό (εμφράξεις αρτηριών), το κάτω μέρος των πνευμόνων, τους αδένες (και μάλιστα τον θύμο αδένα που είναι το κέντρο της σωματικής ανάπτυξης), το ανοσοποιητικό σύστημα, και το επάνω μέρος του σώματος, (πόνοι κλπ) περιλαμβανομένων των ώμων, των χεριών και του επάνω μέρους της πλάτης. Όταν το τσάκρα αυτό δυσλειτουργεί βιώνουμε το μίσος, τον θυμό, την ζήλια, τον φόβο, και λυπόμαστε τον εαυτό μας για αυτό που νομίζουμε ότι είμαστε, που μπορεί να φτάσει μέχρι και την παράνοια. Όταν το τσάκρα αυτό θεραπευθεί τότε αναπνέουμε ευκολότερα, ενισχύεται το ανοσοποιητικό μας, διατηρούμεθα νεώτεροι, ή ενέργεια μας ρέει ανεμπόδιστα, ενώ διευκολύνεται και η λειτουργία των τσάκρα του λαιμού και του τρίτου ματιού. Ακόμη είμαστε πολύ δημιουργικοί και ότι, κάνουμε ευδοκιμεί, ακτινοβολούμε και δεχόμαστε αγάπη, δείχνουμε συμπόνια και κατανόηση για τους άλλους, αισθανόμαστε φωτισμένοι, ανανεωμένοι, ισορροπημένοι και πλήρως κύριοι του σώματος μας, ενώ επικοινωνούμε καλύτερα με την ψυχή μας και αποκτούμε και την τάση να ασχολούμεθα με φιλανθρωπικά έργα. Το τσάκρα αυτό, ευρισκόμενο στο κέντρο των επτά τσάκρα, εξισορροπεί τα επάνω τρία (κυρίως πνευματικά), με τα κάτω τρία (κυρίως υλικά), ενώ δημιουργεί το αίσθημα της ενότητας ολόκληρου του οργανισμού και μας διατηρεί σε αρμονία με τον εαυτό μας.

       Η μεταφυσική του σημασία είναι πολύ σημαντική καθ’ ότι είναι το κέντρο της αγάπης και ο καθρέφτης της ψυχής μας, και όπως η καρδιά αντλεί και στέλνει το αίμα σε όλο το σώμα, έτσι και αυτό αντλεί και στέλνει αγάπη (που είναι η ουσία της αληθινής θεραπείας και της ανόδου της συνειδητότητας μας), όχι μόνο στο σώμα μας αλλά και σε όλο το περιβάλλον (έμψυχο και άψυχο) γύρω μας. Τα αποθέματα αυτής της αγάπης είναι πελώρια, πέραν κάθε φαντασίας, αλλά δυστυχώς εμείς οι άνθρωποι της Γης (εν αντιθέσει με τα πεμτοδιάστατα όντα των άλλων πλανητών πού είναι όλο αγάπη, χωρίς τίποτε το αρνητικό), που έχομε ξεχάσει προ πολλού την θεϊκή μας προέλευση, μπορούμε να κάνουμε χρήση ενός πολύ μικρού ποσοστού αυτών των αποθεμάτων πού έχουμε, πράγμα που αποτελεί την κύρια αιτία των προβλημάτων μας, ατομικών και παγκοσμίων. Ευτυχώς όμως τελευταία πλησιάζοντας στην είσοδό μας στην πέμπτη διάσταση (που θα ξεκινήσει στο τέλος του 2012, δείτε σελίδες μου ΙΙ.2.D0 και ΙΙ.2.D1 του site μου αυτού), το ποσοστό αυτό αυξάνεται για να  προχωρήσει σημαντικά μετά το 2017 ώσπου να γίνουμε πλήρως πεμτοδιάστατοι οπότε και θα κάνουμε χρήση του συνόλου των αποθεμάτων αυτών αγάπης, που αποτελούν τον πυρήνα του σύμπαντος και την απώτερη αλήθεια. Συνεπώς είναι πολύ σημαντικό να δουλέψουμε με το τσάκρα της καρδιάς, διευρύνοντας, καθαρίζοντας και ενεργοποιώντας το, ώστε να έχουμε ολοένα περισσότερη αγάπη, πράγμα που αφ’ ενός θα βοηθήσει στην υγεία και ευτυχία μας, και αφ ετέρου θα μας προετοιμάσει για την άνετη και ανώδυνη είσοδο μας στην πέμπτη διάσταση, και ας μην ξεχνούμε ότι όση περισσότερη αγάπη προσφέρουμε, τόσο περισσότερη το σύμπαν μας επιστρέφει και μάλιστα προσαυξημένη.

       5) Του Λαιμού. Αυτό συνδέεται και επηρεάζει τον λαιμό, τον σβέρκο, τον θυρεοειδή, τον παραθυρεοειδή, το στόμα, τα ούλα, τα δόντια (να αποφεύγετε επιμελώς τα σφραγίσματα με υδράργυρο), την φωνή, τα αυτιά, τους βρόχους, το άνω μέρος των πνευμόνων, την σπονδυλική, το νευρικό, το κυκλοφοριακό και το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και τον μεταβολισμό, ενώ ελέγχει και την θερμοκρασία του σώματος. Είναι η πύλη που συνδέει το σώμα με το πνεύμα, και το κέντρο για τον ήχο, τις δονήσεις, τον ρυθμό, τις λέξεις, την έκφραση μας, την αυτοεκτίμηση και την επικοινωνία μας με τους άλλους. Σε συνεργασία με τα τσάρκα του σεξ και του ηλιακού πλέγματος, δηλαδή όταν και τα τρία είναι καθαρά και ενεργοποιημένα, γινόμαστε δημιουργικοί και αποτελεσματικοί. Όταν στην παιδική ηλικία δεν μας επιτρέπουν, ή δεν μας ενθαρρύνουν να εκφράσουμε τις σκέψεις μας, να τραγουδήσουμε, ή δεν κάθονται να ακούσουν την γνώμη μας και απορρίπτουν ότι, πούμε, τότε το τσάρκα αυτό δυσλειτουργεί, οπότε αισθανόμαστε ντροπαλοί, δειλοί, αδύναμοι, και αδυνατούμε να εκφράσουμε καθαρά τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας. Όταν έχει θεραπευθεί αποφεύγονται οι αρρώστιες στα συστήματα που αναφέραμε προηγουμένως ότι, επηρεάζει, ενώ μας χαλαρώνει, μας δίδει ευεξία, και με την ευχέρεια έκφρασης που μας παρέχει, μας δημιουργεί συχνά την επιθυμία να αρχίσουμε να συγγράφουμε. Τέλος στο μεταφυσικό επίπεδο συνδέεται με τον ανώτερο εαυτό μας, ώστε ότι, λέμε να είναι η αλήθεια, και όταν κάποτε ενεργοποιηθεί πλήρως και αφυπνιστούμε (και αυτό θα ολοκληρωθεί όταν γίνουμε πλήρως πεμτοδιάστατοι), τότε το κέντρο αυτό θα αποκτήσει ‘‘μαγικές δυνάμεις’’ ενεργοποίησης και υλοποίησης, ώστε αυτό που λέμε εν γένει να πραγματοποιείται - υλοποιείται σε κάποιο βαθμό και στον φυσικό κόσμο, όπως γίνεται ήδη και στους άλλους πεμτοδιάστατους πλανήτες, (δείτε σελίδα μου ΙΙ.2.D0).

       6) Του Τρίτου Ματιού. Αυτό συνδέεται και επηρεάζει τα όργανα των αισθήσεων, αυτιά, μύτη, αριστερό μάτι, καθώς και το πρόσωπο, το αριστερό μέρος του εγκεφάλου, το αίμα, τους μυς, την υπόφυση, ως επίσης το λεμφικό, το ενδοκρινικό και μέρος του νευρικού συστήματος. Επίσης ελέγχει του μυς και τους πόνους. Συνδέεται και συνεργάζεται τόσο με το 2ο τσάκρα (του σεξ), όσο και με τα δύο γειτονικά του (5ο και 7ο). Δυστυχώς για τους ανθρώπους της Γης τόσο αυτό, όσο και το τσάκρα του στέμματος, είναι σχεδόν πάντα μπλοκαρισμένα (από το απώτερο παρελθόν μας), όταν όμως μπορέσουμε αμφότερα να τα ξεμπλοκάρουμε και να τα  ενεργοποιήσουμε, τότε αποκτούμε την ‘‘ανώτερη σοφία’’ από τώρα (ήτοι προτού να μπούμε στην πέμπτη διάσταση). Όταν αρχίζουμε να το θεραπεύουμε, θα αρχίσουμε να έχουμε οράματα, να βλέπουμε την αύρα μας, να βλέπουμε μορφές λίγο προτού κοιμηθούμε, να βλέπουμε σχήματα με κλειστά μάτια, ή και να αισθανόμαστε ότι φεύγομε από το σώμα μας, ενώ αρχίζουμε να γνωρίζουμε πράγματα και γεγονότα χωρίς να μας τα έχουνε πει. Τέλος στο μεταφυσικό επίπεδο είναι το κέντρο της πνευματικής και της πολυδιάστατης όρασης, και όταν οι ιδιότητες του αυτές ενεργοποιηθούν τότε, εκτός από την καθαρότητα στην σκέψη μας, μπορούμε να αναπτύξουμε την τηλεπάθεια μας (να βλέπουμε τι γίνεται μακριά μας), να αναπτύξουμε την ανώτερη διαίσθηση μας, την επαφή μας με άλλα όντα (channelling), και την μεταφυσική όραση μας. Μέσω αυτού μπορούμε να διερευνούμε το υποσυνείδητο μας και τις προηγούμενες ζωές μας και να καθαρίζουμε τα παλιά μας τραύματα από αυτές (τα ‘‘Samskaras’’ που έχουν προσκολληθεί στο αστρικό μας σώμα και μας ταλαιπωρούν), ως επίσης και να επικοινωνούμε με τον ανώτερο εαυτό μας, τους αγγέλους, τους συμβούλους μας, και με άλλα μεταφυσικά όντα, που μπορούν όλοι αυτοί να μας βοηθήσουν στην πνευματική μας άνοδο και μεταμόρφωση.

       7) Του Στέμματος. Αυτό συνδέεται και επηρεάζει το δεξί μέρος του εγκεφάλου, το δεξί μάτι, το κεντρικό νευρικό σύστημα, το αίμα, τα υγρά του σώματος και τους ηλεκτρολύτες, (ισορροπία των μετάλλων κλπ στοιχείων στο αίμα) και την επίφυση, (απελευθερώνοντας μεγάλες ποσότητες αυξητικής ορμόνης στην βρεφική – παιδική ηλικία). Εάν κάποιας είναι στενοκέφαλος και δεν δέχεται την λογική, ούτε τις γνώμες των άλλων, αυτό είναι μια ένδειξη ότι το τσάκρα αυτό είναι τελείως κλειστό. Για να ξεκινήσουμε την θεραπεία του  πρέπει πρώτα να θεραπεύσουμε το βασικό τσάκρα (1ο) με το οποίο συνδέεται άμεσα, και αυτό, όπως είδαμε και για το προηγούμενο (6ο) είναι ως επί το πλείστον μπλοκαρισμένο, για τους ίδιους λόγους. Όταν όμως αυτό θεραπευθεί, τότε η επίφυση, που στον ενήλικα έχει συρρικνωθεί και αδρανήσει, ξαναενεργοποιείται ώστε το σώμα να ξανανιώνει, οι λειτουργίες του να εκτελούνται ομαλότερα, και οι τυχόν ασθένειες να περιορίζονται. Όμως σημαντικότερη ακόμη από την φυσική, είναι η μεταφυσική σημασία του τσάκρα αυτού, που αποτελεί την είσοδο της ανώτερης συνειδητότητας μας και του ανώτερου εαυτού μας στο σώμα μας, (που η είσοδος τους μας κάνει να νιώθουμε μία έκσταση και μία ευδαιμονία), ενώ μέσω αυτού ανεβαίνουμε στην ‘‘ενεργειακή μας στήλη’’, (δείτε σελίδα μου ΙΙ.2.D3, κεφ. C.3) και επικοινωνούμε με τις ανώτερες διαστάσεις. Ακόμη όταν είναι ανοιχτό αποτελεί το σημείο εξόδου της ψυχής μετά θάνατον για να ανέλθει στα ανώτερα πεδία, ενώ όταν είναι κλειστό, η ψυχή βγαίνει από αλλού και ταλαιπωρείται ώσπου να φτάσει και αυτή στα ανώτερα πεδία. Τέλος μεγάλη σημασία έχει εδώ και το βιολετί χρώμα του τσάκρα αυτού (πού έχει τις υψηλότερες συχνότητες από όλα τα άλλα χρώματα), διότι είναι το χρώμα της προστασίας και καλόν είναι να το χρησιμοποιούμε για τον σκοπό αυτό, (τόσο η πυραμίδα της λιμνούλας στην πιο κάτω παράγραφο, όσο και το σφράγισμα για την προστασία της αύρας μας στην σελίδα μου ΙΙ.2.D3, κεφ. Β, είχαν χρώμα βιολετί).

       Πάντως εκτός από τα επτά βασικά τσάρκα υπάρχουν και αλλά, τόσο στο σώμα μας, ήτοι του θύμου αδένα (που περιγράφω πιο κάτω), των αδένων της υπόφυσης και της επίφυσης (που αντικαθιστούν το τσάρκα του τρίτου ματιού, στα οποία αυτό διασπάται), ενός στη βάση του κρανίου (το σημείο Zeal ή πηγάδι των ονείρων, που ελέγχει τα όνειρα μας), ενός στο διάφραγμα (που ελέγχει το στρες και τους φόβους μας), όσο και δύο έξω από το σώμα μας περίπου 30 εκ. πάνω από το κεφάλι (το ένα αριστερά και το άλλο δεξιά που ελέγχουν την θηλυκή και την αρσενική ενέργεια μας). Δείτε τα 13 τσάκρα στο διάγραμμα της σελίδας μου ΙΙ.2.D1. Τα τσάκρα αυτά συνδέονται με ενδιάμεσες (διέσεις και υφέσεις) προς τις επτά νότες, και έχουν τα δικά τους το κάθε ένα χρώματα, τα οποία τσάρκα (με εξαίρεση του θύμου αδένα, που έχει ήδη ενεργοποιηθεί, δείτε επόμενη παρατήρηση μου), λόγω της ενεργοποίησης τους στο μέλλον, δεν τα συμπεριέλαβα αναλυτικά στην παρούσα σελίδα μου. Σημειωτέον ότι στην πέμπτη διάσταση, όπου ενεργοποιούνται και τα εν λόγω νέα τσάκρα, ως πλήρως συνειδητοποιημένα όντα θα έχουμε πλέον αντί επτά δεκατρία τσάκρα, που θα αντιστοιχούν στους δώδεκα έλικες του DNA μας (εκ των οποίων της επίφυσης και υπόφυσης αντιστοιχούν στον ίδιο έλικα).

       ΠΑΡΑΤΉΡΗΣΗ: Όταν δοκίμαζα τις νότες των μπολ που αγόρασα, παρατήρησα ότι αντί το μικρό μπολ της νότας Φα μού είχαν στείλει το Φα δίεση και θέλησα να το αντικαταστήσω. Τότε όμως οι επουράνιοι σύμβουλοι μου με πληροφόρησαν ότι το λάθος έγινε επειδή έπρεπε να συμπεριλάβω και το τσάκρα του θύμου αδένα στην θεραπεία, γι’ αυτό το κράτησα (έχει διάμετρο 23 εκ.) ενώ αγόρασα και το κανονικό Φα. Το τσάκρα αυτό λοιπόν που λέγεται και τσάκρα της ‘‘υπέρ καρδιάς’’, βρίσκεται ανάμεσα στο τσάκρα της καρδιάς και του λαιμού, στην θέση του θύμου αδένα, έχει το ίδιο σχήμα με το τσάκρα της καρδιάς, ενώ το χρώμα του είναι τουρκουάζ (δηλαδή μείξη πρασίνου και μπλε). Αυτό, όπως και ό θύμος αδένας, ελέγχει και ενεργοποιεί το πολύ σημαντικό για την υγεία μας αμυντικό μας σύστημα που μας προστατεύει και μας θεραπεύει, μας δίδει ευεξία, καλή διάθεση, ψυχική ηρεμία και μας ανεβάζει ψυχολογικά, ενώ εξισορροπεί τα δύο γειτονικά τσάκρα της καρδιάς και του λαιμού, συνδυάζοντας την αγάπη με την δημιουργικότητα, και γίνεται το κέντρο όπου η τέχνη γεννιέται. Ακόμη είναι ή κύρια πηγή της ζωτικής μας δύναμης, γι’ αυτό (κυρίως στην ανατολή) για να έχουν ενέργεια χτυπούν πολλές φορές με τα δάκτυλα τους κάθε πρωί (ή όταν το έχουν ανάγκη) το στέρνο, στην θέση του θύμου αδένα για να κινητοποιήσουν τις εκκρίσεις του. Τέλος το τσάκρα αυτό επηρεάζεται από την διατροφή μας, την ρύπανση του περιβάλλοντος και το στρες, ενώ όταν δυσλειτουργεί είμαστε απροστάτευτοι από εξωτερικές επιδράσεις μικροβίων, ακτινοβολιών, ασθενειών κλπ, συνεπώς δικαιολογημένα οι σύμβουλοι μου μου υπέδειξαν να το συμπεριλάβω εδώ.

       Ε) ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. Έχει μεγάλη σημασία, παράλληλα με τους ήχους και ή πρόθεση μας την ώρα της θεραπείας. Έτσι κατά τον καθαρισμό μπορούμε να φανταζόμαστε για λίγο το τσάκρα μας, στο πιο πάνω γεωμετρικό του σχήμα και χρώμα, (και εάν το προτιμούμε εγγεγραμμένο μέσα σε μια διαφανή κρυστάλλινη σφαίρα), να περιστρέφεται, να μεγαλώνει και να καθαρίζει (σκορπίζοντας γύρω του σαν σκούρα σκόνη κάθε ‘‘ακαθαρσία’’), και στη συνέχεια να λάμπει σαν ένα μεγάλο καθαρό πετράδι και να λούζει ολόκληρο το σώμα μας, (και μάλιστα τα όργανα που τυχόν έχουν πρόβλημα), με το χρώμα του τσάκρα που μάλιστα αλλάζει τόνους. Αντίστοιχα κατά την ενεργοποίηση, φανταζόμαστε για λίγο να εισπνέομαι το φως που εκπέμπει το τσάκρα μας (ρουφώντας ενέργεια από τις ανώτερες διαστάσεις), ενώ με κάθε εκπνοή μας προς αυτό να βλέπουμε ότι επιταχύνουμε την περιστροφή του. Επίσης είναι σκόπιμο, παράλληλα με το τσάκρα κατά τον καθαρισμό, να φανταζόμαστε τα διάφορα όργανα και τις λειτουργίες που συνδέονται με το τσάκρα να καθαρίζονται και να θεραπεύονται από τυχόν ασθένειες ή δυσλειτουργίες, ενώ κατά την ενεργοποίηση να φανταζόμαστε ότι τα πιο πάνω όργανα και λειτουργίες τονώνονται και τελειοποιούνται. Ακόμη αν χρησιμοποιούμε τα ίδια τα μπολ, καλό είναι να βάζομε στο καθένα μια μικρή χρωματιστή λάμπα με μπαταρία, ώστε να λάμπει το μπολ σαν φανάρι (με το χρώμα πάντοτε του τσάκρα που αντιπροσωπεύει). Αν πάλι δουλεύουμε σε ένα μόνο τσάκρα, με ένα ζευγάρι μπολ ή με την ηχογράφηση τους, τότε βοηθάει το δωμάτιο της θεραπείας να υπάρχει μια χρωματιστή λάμπα του χρώματος του τσάκρα. Έτσι επιστρατεύουμε για την θεραπεία παράλληλα με τον ήχο και το χρώμα που (όντας και αυτό μία δόνηση) είναι επίσης ένα ισχυρό εργαλείο. Ακόμη ορισμένοι θεραπευτές γράφουν σε ένα χαρτί την πρόθεση μας για μια συγκεκριμένη θεραπεία και βάζουν το χαρτί στο μπολ κατά την ώρα της θεραπείας. Εδώ θέλω να προσθέσω δύο παρατηρήσεις για τους δύσπιστους τεχνοκράτες φίλους μου, που πιθανόν να θεωρούν όλα αυτά ‘‘ιστορίες για αγρίους’’. Κατ’ αρχήν οι σκέψεις μας είναι και αυτές μια (λεπτοφυής) ενέργεια, και αυτό αποδεικνύεται εκ του ότι οι προθέσεις μας και τα συναισθήματα μας (καλά ή κακά) επηρεάζουν τα χρώματα και την μορφή της αύρας μας, όπως δείχνει καθαρά η φωτογράφηση της. Ακόμη ο ήχος επηρεάζει τις φυσικές ιδιότητες του σώματος (και των κυττάρων μας), που ενώ το δυναμικό του (τάση) είναι εν γένει 10 μιλιβόλτ, υπό την επίδραση των κρυστάλλινων ήχων ανεβαίνει στα 10 βολτ (δηλαδή χιλιαπλασιάζεται), ενώ έχουν καταγραφεί και τιμές των 16 βολτ.

       Αν κατά την διάρκεια της ημέρας οραματιζόμενοι ένα συγκεκριμένο τσάκρα μας το βλέπουμε να είναι ακίνητο, αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει σε πρώτη ευκαιρία να το ξανά-ενεργοποιήσουμε (έστω και με τον πιο πάνω οραματισμό μας, αν δεν έχουμε πρόχειρο τον ήχο). Μπορούμε ακόμη υποβοηθητικά (χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητο), να ενισχύσουμε την ‘‘ηχοθεραπεία’’ αυτή με την ‘‘αρωματοθεραπεία’’, (χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια) και με την ‘‘κρυσταλλοθεραπεία’’ (χρησιμοποιώντας κρυστάλλους), όπως ανέφερα λεπτομερώς για το βασικό τσάκρα στη σελίδα μου ΙΙ.2.D4.  Όταν τελειώσουμε με το 1ο τσάκρα καλό είναι να συνεχίσουμε με το αντίστοιχο του που είναι το 7ο (1+7=8) με τους ήχους  της αντίστοιχης νότας (το Σι), και μετά επιλέγουμε το επόμενο ζεύγος, όπως το π.χ. το 2ο και το 6ο (6+2=8), ή το 3ο και 5ο (3+5=8), ή το 4ο και του θύμου αδένα (χωρίς όμως αυτή η αντιστοιχία ανά  ζεύγη να είναι υποχρεωτική), ενώ οι συνεδρίες που θα απαιτηθούν για το καθένα εξαρτώνται από την κατάσταση πού βρίσκεται το κάθε τσάκρα. Πάντως πρέπει να ξέρουμε ότι η ηχοθεραπεία, όσο εντατικά και αν γίνεται, αποκλείεται να μας βλάψει, ενώ μπορεί απλώς να αισθανθούμε μια προσωρινή (θεραπευτική) δυσφορία, από την κάθαρση που επιτελείται, όπως π.χ. συμβαίνει με μια δίαιτα αποτοξίνωσης. Ακόμη για περιπτώσεις που είμαστε μακριά (π.χ. σε ένα ταξίδι) μπορούμε να έχουμε ηχογραφήσει σε κασετόφωνο τους ήχους που μας ενδιαφέρουν και να τους ακούμε, αλλά όχι από ακουστικά αλλά από ηχεία έστω και μικρά, ώστε να τους λαμβάνει ολόκληρο το σώμα μας.

       Όταν μετά από κάποιο διάστημα, καθαρίσουμε και ενεργοποιήσουμε όλα μας τα τσάκρα, επιμένοντας περισσότερο εκεί όπου υπάρχει κάποιο πρόβλημα, και τα συγκεκριμένα προβλήματα διορθωθούν, μπορούμε πλέον κατά καιρούς να βάζουμε (χωρίς επανάληψη) μία-μία τις 16 ηχογραφήσεις, ήτοι μία για κάθε ένα από τα 14 μπολ και δύο ηχογραφήσεις για το μπολ του θύμου αδένα (διάρκειας 8 λεπτών εκάστη), για την διατήρηση των τσάκρα μας σε υψηλό επίπεδο καθαρότητας και ενεργοποίησης. Μπορούμε να το κάνουμε παίρνοντας τα τσάκρα ανά ζεύγη (με το αντίστοιχο τους) δηλαδή διαθέτοντας 2Χ16=32 λεπτά για κάθε ζεύγος, και κάνοντας ένα διάλειμμα προτού πάμε στο επόμενο ζεύγος. Αυτές τις 16 ηχογραφήσεις τις έχω βάλει σε CDs υψηλής πιστότητας που τα δίνω σε φίλους μου για να τα βάλουν στο στερεοφωνικό τους. Επίσης ένας φίλος μου συνθέτης έχει συνθέσει μουσική και έχει κάνει CDs χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τις ηχογραφήσεις των κρυστάλλινων μπολ. Ακόμη θέλω να επαναλάβω ότι οι χρόνοι, οι επαναλήψεις και η σειρά επιλογής των τσάκρα, είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικά, ενώ ένας καλός οδηγός είναι πάντοτε η διαίσθησή μας, και το πόσο μας ‘‘πάει’’ ο κάθε κρυστάλλινος ήχος. Επίσης εάν δεν είμαστε σίγουροι για το πού εντάσσεται μια ορισμένη δυσλειτουργία μας σωματική ή ψυχική, μπορούμε να δοκιμάσουμε διάφορους από τους 30 αυτούς ήχους και να καταλήξουμε σε εκείνον που διαισθανόμαστε ότι μας βοηθά περισσότερο. Σημειωτέον ακόμη ότι κάθε ανθρώπινο σώμα έχει τον ήχο του, προς τον οποίο συντονίζεται καλύτερα, και αυτόν τον ακούμε πάντοτε πιο ευχάριστα. Τέλος μια εμπειρία μου (που σας συνιστώ να δοκιμάσετε και εσείς), είναι κατά την διάρκεια της ηχοθεραπείας να φαντάζομαι ότι  αφού διασχίσω ένα όμορφο δάσος, βυθίζομαι σε μια ρηχή γαλάζια λιμνούλα και μπαίνω και ξαπλώνω μέσα σε μια μωβ πυραμίδα, μέσα στην δροσερή αυτή λιμνούλα, όπου υπάρχουν όλα τα μπολ που τα παίζει για μένα μια αιθέρια ύπαρξη. Αλλά και ανεξάρτητα από την ηχοθεραπεία όταν αισθάνομαι δύσθυμος, ή με πεσμένη ενεργεία, μου αρέσει να καταφεύγω σε αυτή την πυραμίδα όπου αισθάνομαι ασφαλής, και την ενεργεία μου να επανέρχεται και την διάθεση μου να φτιάχνει.

       Τελευταία εφαρμόζω την τεχνική του να επαναλαμβάνω μέσα μου από τρείς φορές κατά την διάρκεια που ακούω τους κρυστάλλινους ήχους: α) Άνοιξε το Χ τσάκρα (τρείς φορές). β) Καθάρισε το Χ τσάκρα. γ)  Ευθυγράμμισε το Χ τσάκρα. δ) Θεράπευσε το Χ τσάκρα. ε) Ενεργοποίησε το Χ τσάκρα. ζ) Θεράπευσε το όργανο Υ1, και μετά το Υ2, το Υ3 κλπ, όπου Υ1, Υ2, Υ3, είναι τα διάφορα όργανα και οι λειτουργίες που επηρεάζει το συγκεκριμένο (Χ) τσάκρα. Σημειωτέον ότι όταν δίδω αυτές τις εντολές αισθάνομαι συγχρόνως ότι αυτές πραγματοποιούνται και φαντάζομαι τα τσάκρα να περιστρέφονται με ταχύτητα. Μετά την ολοκλήρωση των ως άνω βημάτων, εφ όσον ο ήχος συνεχίζεται για το συγκεκριμένο τσάκρα επαναλαμβάνω τα βήματα από την αρχή. Μετά προχωρώ στο επόμενο τσάκρα κ.ο.κ. Ακόμη αν καμιά φορά οι ήχοι δεν είναι διαθέσιμοι, καλόν είναι να εφαρμόζουμε την ως άνω τεχνική και χωρίς τους ήχους, μόνο που τότε τα αποτελέσματα θα είναι λιγότερο ισχυρά. Ακόμη επειδή όπως προχωρούμε προς την πέμπτη διάσταση αρχίζουν να ενεργοποιούνται και τα άλλα πέντε τσάκρα μας (ώστε αντί για τα 8 που προανέφερα, να αποκτήσουμε τελικά 13), καλό είναι να αρχίσουμε να ανοίγουμε, να καθαρίζουμε και να ενεργοποιούμε και τα νέα τσάκρα μας ως εξής: Την ώρα που ακούμε τους ήχους για το τσάκρα του τρίτου ματιού, αφού ολοκληρώσουμε την πιο πάνω διαδικασία για το τρίτο μάτι, την εφαρμόζουμε κατά τον ίδιο τρόπο για ένα έκαστο τριών νέων τσάρκα που είναι α) του ‘‘πηγαδιού των ονείρων’’ που βρίσκεται στην βάση του κρανίου (στον σβέρκο), εκεί που ξεκινά ο νωτιαίος μυελός, β) της επίφυσης που είναι ο αδένας που βρίσκεται στο πίσω μέρος του εγκεφάλου ανάμεσα στους δύο λοβούς, και γ) της υπόφυσης που είναι ο αδένας που βρίσκεται στο κέντρο του εγκεφάλου επίσης ανάμεσα στους δύο λοβούς. Ένα έκαστο εξ αυτών με την σειρά του το φανταζόμαστε να περιστρέφεται σαν έναν χρυσό φωτεινό τροχό, να ανοίγει, να καθαρίζει και τελικά να ενεργοποιείται. Το ίδιο ακριβώς κάνουμε, όταν ακούμε τους ήχους για το τσάκρα του στέμματος, για τα υπόλοιπα δύο τσάκρα που βρίσκονται εκτός του σώματος το ένα αριστερά και το άλλο δεξιά πάνω από το κεφάλι, και το πρώτο αφορά στην θηλυκή ενέργεια μας ενώ το δεύτερο στην αρσενική. Αφού τελειώσουμε την διαδικασία καλόν είναι να φανταστούμε όλα τα τσάκρα μας συγχρόνως να περιστρέφονται και αυτό να το φανταζόμαστε καμιά φορά και εντός της ημέρας. Τέλος αφού για κάποιο διάστημα ημερών (ή μηνών) επαναλάβουμε την ως άνω διαδικασία, καλό είναι να προσπαθήσουμε στον διαλογισμό μας να έλθουμε σε επαφή και να πάρουμε μηνύματα από κάποια ανώτερη οντότητα (όπως είναι π.χ. ο Αρχάγγελος Μιχαήλ που προστατεύει τον πλανήτη μας), πράγμα που τα ανοίγματα και η ενεργοποίηση των ως άνω τσάκρα είναι πολύ πιθανόν να μας το επιτρέψουν.

       Μια άλλη πολύτιμη εφαρμογή των κρυστάλλινων μπολ είναι η ενεργοποίηση του νερού που γίνεται ως εξής. Γεμίζουμε ένα μπολ (διαμέτρου κατά προτίμηση γύρω στα 20-25 εκ.) με εμφιαλωμένο ή καλλίτερα αποσταγμένο νερό (π.χ. της βροχής) κατά το ένα τρίτο, ενώ σκουπίζουμε, ώστε να είναι στεγνή, την υπόλοιπη εσωτερική επιφάνεια του. Μετά παίζουμε το μπολ (κατά προτίμηση δεξιόστροφα) για 2 τουλάχιστον λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί το νερό, και στην συνέχεια πίνουμε το νερό, (ή το κρασί, ή τον χυμό, ή το αφέψημα που βάλαμε), πράγμα που κάνω ήδη καθημερινώς. Αν το μπολ που χρησιμοποιούμε είναι το αντίστοιχο του τσάκρα που θέλουμε να θεραπεύσουμε, τότε ακόμη καλύτερα. Με την ενεργοποίηση αυτή τα μόρια του νερού παίρνουν μια καλύτερα οργανωμένη μορφή ‘‘υγρών κρυστάλλων’’ και οι φυσικές του ιδιότητες (επιφανειακή τάση κλπ) μεταβάλλονται όπως έχει αποδειχτεί και πειραματικά (με την spectrum-analysis) από ορισμένους ερευνητές. Σημειωτέον ότι και το νερό στους ιστούς μας έχει μια αντίστοιχα οργανωμένη υγρή κρυσταλλική υφή, και μάλιστα τα υγιή όργανα έχουν μια πληρέστερη οργάνωση από εκείνα που ασθενούν. Πιστεύω πάντως ότι αντίστοιχο αποτέλεσμα δημιουργείται και με τον ηχογραφημένο ήχο, βάζοντας δηλαδή ένα ποτήρι με νερό μπροστά στο ηχείο. Ακόμη και στα φυτά έχουν μεγάλη επίδραση οι κρυστάλλινοι ήχοι και αυτό αποδείχθηκε και από το εξής. Είχα αγοράσει τέσσερεις γλάστρες με το ίδιο λουλούδι και τις έβαλα σε τέσσερα δωμάτια του σπιτιού μου, και ενώ τα τρία από αυτά ξεράθηκαν προ πολλού, το λουλούδι στον χώρο που έχω τα κρυστάλλινα μπολ παραμένει αναλλοίωτο. Προτείνω λοιπόν να το δοκιμάσετε και εσείς με την ηχογράφηση που δίνω στο σπίτι σας και στον κήπο σας.

       Ακόμη μια χρήσιμη συμπλήρωση της ηχοθεραπείας είναι να αλείφουμε με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με αιθέριο έλαιο, (π.χ. την λεβάντα) τα χείλη του μπολ που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε. Αν μάλιστα το αιθέριο έλαιο είναι αυτό που αντιστοιχεί στο εκάστοτε τσάκρα (δείτε για το βασικό τσάκρα στην σελίδα μου ΙΙ.2.D4, και για τα υπόλοιπα στη βιβλιογραφία περί αρωματοθεραπείας), τότε ακόμη καλύτερα. Επίσης μπορούμε να ακουμπούμε στη θέση του τσάκρα και τον αντίστοιχο κρύσταλλο (δείτε για το βασικό τσάκρα στην σελίδα μου ΙΙ.2.D4 και για τα υπόλοιπα στη βιβλιογραφία περί κρυσταλλοθεραπείας). Επίσης επειδή ότι κάνω θέλω να το συμπληρώνω και να το επεκτείνω, (συνήθεια που μου έμεινε από όταν ήμουν ερευνητής στο πολυτεχνείο), σκέφτηκα ότι μπορούμε να πάρουμε ένα τέτοιο μπολ και να το στηρίξουμε επάνω μας στην μπανιέρα μας, ώστε να βρέχεται το κάτω μέρος του, και να το παίζουμε, είτε οι ίδιοι, είτε κάποιος δικός μας. Τότε αφ’ ενός ο ήχος του μεταδίδεται πιο άμεσα μέσω του νερού του μπάνιου στο σώμα μας, από ότι μέσω του αέρα, και αφ’ ετέρου βοήθα και στην υγρή κρυσταλλοποίηση του νερού που μας περιβάλει. Ακόμη, επειδή μου αρέσει πάντοτε να ερευνώ και να πειραματίζομαι, σκέφτηκα ότι θα μπορούσατε  με την ηχογράφηση που σας δίνω, να δοκιμάσετε να ακούτε συγχρόνως και τους δύο ήχους (δεξιόστροφο και αριστερόστροφο) ενός μπολ, ή ακόμη να ακούτε συγχρόνως και τους τέσσερεις ήχους μαζί των δύο μπολ που αντιστοιχούν σε ένα συγκεκριμένο τσάκρα, ενεργοποιώντας συγχρόνως και τις 4 μπάρες που δίδω ποιο κάτω για κάθε τσάκρα. Έτσι εφαρμόζοντάς το θα διαπιστώσετε εάν κάτι τέτοιο επιταχύνει ή όχι το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε, μειώνοντας τον χρόνο που απαιτείται σε σχέση με το αν ακούγαμε έναν-έναν τους ήχους χωριστά. Μάλιστα ορισμένοι φίλοι που το ακλούθησαν, δοκίμασαν να ακούσουν και συνδυασμούς των ήχων διαφορετικών μπολ συγχρόνως, και το αποτέλεσμα ήταν στα αυτιά τους πολύ ευχάριστο, ενώ ένας μου είπε ότι με κάποιο συνδυασμό με πολλά μπολ ένοιωσε ότι ακούει τον ήχο του σύμπαντος (όπως αυτός καταγράφεται από τις ηλεκτρονικές αντένες). Ακόμη ορισμένοι ακούγοντας τον ήχο που αντιστοιχεί σε κάποιο τσάκρα αισθάνθηκαν να θερμαίνονται τα όργανα τους που επηρεάζονται από το τσάκρα αυτό.

       Κάποιος φίλος κληρικός ο πάτερ Βησσαρίων, που ασχολείται εδώ και χρόνια με θεραπείες με μπολ κρυστάλλινα και μεταλλικά, μου απεκάλυψε το εξής: Μένει σε ένα κτήμα δίπλα σε έναν αρχαίο ναό (όπου από ότι φαίνεται ενεργοποιείται μια χρόνο-χωρική πύλη), όπου έχει κτίσει και την εκκλησία του. Πριν από καιρό παίζοντας τα μπολ που είχε στην εκκλησία, όταν τα χτύπησε με μια ορισμένη σειρά, ένιωσε έναν ισχυρό θόρυβο στα αυτιά του και ίλιγγο και έπεσε λιπόθυμος. Ξύπνησε από το τηλεφώνημα του γιού του που τον πήρε από το σπίτι να του πει ότι, είκοσι περίπου μετρά πάνω από την εκκλησία υπήρχε ένα πολύ μεγάλο φωτεινό αντικείμενο. Τότε αυτός βγήκε να το φωτογραφήσει και μόλις πρόλαβε να το δει, αυτό χάθηκε με μεγάλη ταχύτητα πίσω από το βουνό. Όταν μετά από καιρό τον επισκέφτηκε κάποιος φίλος του υπουργός από τις Φιλιππίνες που είχε ασχοληθεί με ιπτάμενα αντικείμενα, μόλις μπήκε στον χώρο του τον ρώτησε εάν είχε έλθει εκεί διαστημόπλοιο, χωρίς να είχε ακούσει προηγουμένως τίποτε για το γεγονός. Η ερμηνεία που δίδει ο πάτερ Βησσαρίων είναι ότι η τυχαία αυτή αλληλουχία των ήχων των μπολ, πιθανόν να άνοιξε έναν κώδικα επικοινωνίας με τα όντα του διαστημοπλοίου και να ήλθαν να δουν ποιός τους καλεί. Πιθανόν λοιπόν οι μουσικοί ήχοι να αποτελέσουν κάποτε ένα μέσον επικοινωνίας με τους εξωγήινους (όπως είδαμε και στο έργο ‘‘Επαφές τρίτου τύπου’’). Πάντως μετά την γνωριμία μου με τον πατέρα Βησσαρίωνα μου δημιουργήθηκε αυθόρμητα η επιθυμία, κατά την διάρκεια της θεραπείας μου με του κρυστάλλινους ήχους,  (που τώρα στην αρχή κρατάει συνήθως μία ώρα την ημέρα), να προσεύχομαι επικαλούμενος τις θείες δυνάμεις και τα ανώτερα όντα που με φροντίζουν, για να με βοηθήσουν στην ενδυνάμωση και θεραπεία του τσάκρα και ενός εκάστου των οργάνων και λειτουργιών που συνδέονται με το συγκεκριμένο τσάκρα, πράγμα που πιστεύω ότι ενισχύει σημαντικά το αποτέλεσμα.  

      Επίσης  θέλω να αναφερθώ σε εφαρμογές που κάναμε στα μπολ μαζί με την φίλη μου Γεωργία Ξεναρίου από την Μύκονο, (info@iolko.com) χαρισματική θεραπεύτρια σε πολλούς τομείς και κυρίως στην χρίση των βοτάνων, από όπου προέκυψαν τα εξής δύο χρήσιμα συμπεράσματα. Για αυτούς που έχουν την ευαισθησία να βλέπουν χρώματα κατά την θεραπεία, είναι πολύ πιθανόν: α) Να δουν, ακούγοντας τον ήχο, και το χρώμα του τσάκρα που δουλεύουμε (ενδεχομένως σε συνδυασμό και με άλλα χρώματα), πού όμως όσο το τσάκρα καθαρίζει τόσο τα χρώματα του να τείνουν προς το λευκό ή το χρυσό-λευκό. β) Όταν τρίβουμε το μπολ αριστερόστροφα, να δουν τις ενέργειες υπό μορφή χρωμάτων σε διάφορα σχήματα να κατεβαίνουν και να μπαίνουν στο σώμα τους από τον ουρανό (επουράνιες ενέργειες), ενώ όταν το τρίβουμε δεξιόστροφα (κατά την φορά των δεικτών του ρολογιού), τότε να δουν τις ενέργειες να ανεβαίνουν στο σώμα τους από την Γη (γήινες ενέργειες). Ακόμη παρατηρήσαμε (όπως προαναφέραμε) ότι ορισμένα άτομα δείχνουν προτίμηση στην δεξιόστροφη κίνηση ασχέτως διαμέτρου, ενώ δυο – τρία ενοχλήθηκαν με την δεξιόστροφη κίνηση στο μπολ της νότας Σι (τσάρκα του στέμματος). Επίσης σε πολλές δόκιμες που κάναμε με το ‘‘βητασένσορ’’ (ελαστική μεταλλική ράβδο με βαρίδιο στην άκρη), για την μέτρηση της ενεργοποίησης του νερού, αλλά και θεραπευτικών αφεψημάτων (που τα τοποθετήσαμε στα μπολ μέσα στα δοχεία τους), ακόμη δε και τροφών, διαπιστώσαμε ότι η ενέργεια των αφεψημάτων και λοιπών υλικών (στερεών και υγρών), ανέβηκε από το 0 με 10 αρχικά στο 100 με 200 (κυρίως με το δεξιόστροφο παίξιμο για δύο λεπτά), και μάλιστα περισσότερο με την χρίση του μπολ της νότας Φα (του τσάκρα της καρδιάς) και του Φα δίεση (του θύμου αδένα).

      Ακόμη σε δοκιμές που κάναμε με την βοήθεια του εκκρεμούς κλπ με την επίσης χαρισματική φίλη μου Σίση Πασχαλίδου, προέκυψαν τα εξής: Πρώτον μια νότα επηρεάζει θετικά πέραν του δικού της, και τα γειτονικά της τσάκρα, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Αυτό σημαίνει ότι μια πλήρης θεραπεία με τα μπολ που δίδω εδώ, καλύπτει ικανοποιητικά και όλα τα αλλά (δευτερεύοντα) τσάκρα εντός και εκτός του σώματος μας που δεν αναφέρονται εδώ, και που αντιστοιχούν (όπως είπαμε) σε ενδιάμεσες νότες (διέσεις και υφέσεις). Δεύτερον ότι δεξιόστροφο παίξιμο μπορεί επίσης (εκτός από την ενεργοποίηση) και να καθαρίσει (αλλά σε μικρότερο βαθμό) το αντίστοιχο τσάκρα, όπως επίσης και το αριστερόστροφο παίξιμο μπορεί επίσης (εκτός από τον καθαρισμό) και να ενεργοποίηση (αλλά επίσης σε μικρότερο βαθμό) το αντίστοιχο τσάκρα. Επίσης σε ένα βιβλίο που μου χάρισε πρόσφατα η Σίση, ο Στηβ Ρόθερ (www.lightworker.com) πήρε σαν κανάλι το εξής μήνυμα από τα ανώτερα όντα (με το όνομα ‘‘το γκρουπ’’) που επικοινώνησε: ‘‘Η δονητική θεραπεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους τομείς θεραπείας που θα αναπτυχθεί στην διάρκεια των επομένων μηνών και ετών. Η φυσική σας ύπαρξη δεν είναι τίποτε άλλο από μια κυματιστή γραμμή από την δική μας οπτική γωνία. Είστε δόνηση και είστε τόσο όμορφες κυματιστές γραμμές…. Πειραματιστείτε με δονητικά εργαλεία τώρα, γιατί θα βοηθήσουν ιδιαίτερα με τις ενοχλήσεις και τους πόνους της δονητικής μεταβολής. Παίξτε μαζί τους και μετά γράψτε τα βιβλία που θα βοηθήσουν άλλους. Αυτό έχετε επιλέξει να κάνετε. Είστε οι εκλεκτοί’’. Το μήνυμα αυτό ήρθε σαν απάντηση σε σχετική ερώτηση σε συνέδριο ‘‘εργατών του φωτός’’ που έγινε στην Ολλανδία, οι δε πόνοι της δονητικής μεταβολής αναφέρονται κυρίως στην μεταβολή που υφιστάμεθα ήδη πολλοί από εμάς εισερχόμενοι στην πέμπτη διάσταση.

       Επίσης παραθέτω κείμενο από σχετικό βίντεο στο διαδίκτυο όπου οι Πλειάδειοι μέσω ενός καναλιού (της Μπάρμπαρα Μέρτσιναχ) λένε, μεταξύ άλλων, για τον ήχο τα εξής: Ο ήχος είναι άλλος ένας τρόπος να μεταφερθούν πληροφορίες, γιατί είναι μέρος του φωτός. Στην πραγματικότητα αυτά είναι πολύ συνδεδεμένα και τυλίγονται το ένα με το άλλο, γιατί και τα δύο μεταφέρουν πληροφορίες. Ο ήχος είναι εργαλείο για τη μεταμόρφωση. Οι φύλακες των συχνοτήτων, πράγμα που σας ενθαρρύνουμε να γίνετε, μαθαίνουν να ρυθμίζουν τη συχνότητα που κρατούν, μέσα από τον ήχο. Ο ήχος μπορεί να διεισδύσει σε κάθε ουσία, να μετακινήσει μόρια και να ανακατατάξει τις πραγματικότητες. Μπορείτε να αρχίσετε να δουλεύετε με τον ήχο, επιτρέποντάς κάποιες ενέργειες του να παίξουν τα όργανα που είναι τα σώματά σας. Επικεντρωθείτε, καθαρίστε το νου και αφήστε τους τόνους να σας διαπεράσουν. Οι αρχαίες μυστικιστικές σχολές, δούλευαν κατ' αυτόν τον τρόπο με τον ήχο. Στην πραγματικότητα, αυτό που βιώνετε είναι η ζωτική δύναμη ενεργειών, που επιτρέπετε να εκφραστούν μέσα από σας τους ίδιους. Γίνεστε δίαυλοι, και όπως το δικό μας όχημα μας επιτρέπει να μπούμε στην δική σας πραγματικότητα, έτσι κι εσείς επιτρέπετε σε μία δόνηση να έρθει στον πλανήτη, σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια, μέσα από τα δικά σας σώματα και την συνεργασία σας. Γεννάτε κάτι και δημιουργείτε μια ευκαιρία που μια ενέργεια την εκμεταλλεύεται. Ο ήχος θα εξελιχθεί και τώρα οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν όργανα για τον ήχο, μέσω των τόνων, ενώ κάποιοι συνδυασμοί ήχων διαπερνούν το ανθρώπινο σώμα, ξεκλειδώνοντας πληροφορίες και συχνότητες νοημοσύνης. Η σιωπή για μακρό χρονικό διάστημα μετά τις αρμονικές, επιτρέπει στους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν τα σώματά τους σαν μηχανισμούς που θα λάβουν και θα αφομοιώσουν τις συχνότητες, και μέσω του οχήματος της αναπνοής θα τους βάλει σε μια κατάσταση έκστασης. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε ξεκάθαρη πρόθεση ως προς το τι σχεδιάζετε να κάνετε με τον ήχο. Ο ήχος αναταράσσει την ενέργεια προς τα πάνω και δημιουργεί κάποιες διόδους σαν στήλες, χτίζοντας τη μία συχνότητα πάνω στην άλλη. Μετά αυτή η ενέργεια μπορεί να κατευθυνθεί οπουδήποτε και είναι ικανή να δημιουργήσει εκρήξεις, να καταστρέψει και να δημιουργήσει διάφορες πραγματικότητες.

       Τέλος σε ερώτηση πού έκανα τόσο εγώ, όσο και δύο πολύ ισχυρά κανάλια όπου απευθύνθηκα, για το αν και εγώ με αυτά που γράφω για θεραπείες με Ρέϊκι, SSR, κρυστάλλινους ήχους, διαλογισμούς, κλπ θα βοηθήσουν τον κόσμο στην μετάβαση του στην πέμπτη διάσταση, η απάντηση των ανώτερων όντων ήταν: ‘‘Φυσικά ναι, και αυτή είναι η αποστολή σου σε αυτή την ενσάρκωση σου, μόνο που ο βαθμός της βοήθειας σου θα εξαρτηθεί από το αν και πόσοι άνθρωποι θα τα βρουν, θα τα διαβάσουν, και θα τα εφαρμόσουν’’. Αντίθετα μου είπαν ότι η μεγαλύτερη και πιο αποφασιστική συμβολή μου είναι οι ενέργειες που μου στέλνουν και γειώνω στην Γη (τόσο εγώ όσο και άλλα επιλεγμένα γι’ αυτό άτομα), που τις χρειάζεται η Γή κυρίως από το 2011 και μετά για να μπει στην  πέμπτη διάσταση, και ότι αυτή ήταν και πολλές άλλες φορές η αποστολή μου σε προηγούμενες ενσαρκώσεις μου σε άλλους  πλανήτες και διαστάσεις (δείτε επίσης την σελίδα μου ΙΙ.2.D2).

       Σημείωση για τα περισσότερα από 2.000.000 τώρα μέλη των 62 οργανώσεων (ning και άλλες) του διαδικτύου όπου γράφτηκα και εγώ μέλος και έχω αποκτήσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 2300 ηλεκτρονικούς φίλους που παρακολουθούν συστηματικά τα γραφόμενα μου:

       Έχω βάλει στην ‘‘Σελίδα μου’’ (και στα ‘‘Γκρουπ’’ που έχω δημιουργήσει στην κάθε οργάνωση) τόσο το ανωτέρω κείμενο, (στα Αγγλικά βέβαια), όσο και στην θέση ‘‘Η μουσική μου’’, τις πιο κάτω 30 ηχογραφήσεις, ώστε να μπορείτε εσείς που είστε μέλη των οργανώσεων αυτών να κάνετε την ηχοθεραπεία,  χωρίς να χρειάζεται να ψάχνετε και να ανατρέχετε στη σελίδα του site μου.

       Κλείνοντας θα ήθελα να έχω και τα τυχών σχόλια αυτών που θα κάνουν την ηχοθεραπεία, για να αξιολογήσω τα αποτελέσματα και να τα λάβω υπ’ όψιν μου, ώστε να μπορέσω να βοηθήσω ακόμη αποτελεσματικότερα τον κόσμο στο μέλλον με την θεραπευτική αυτή μέθοδο, που την θεωρώ την πιο σημαντική από όσες γνωρίζω, και που έχει κάνει κυριολεκτικά θαύματα, (όπως μπορείτε να δείτε στην βιβλιογραφία που προανέφερα), και τους ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο που θα διαθέσουν.

       Ήδη σήμερα (Οκτώβριος 2010) παρουσιάζω δύο από τα πολλά σχόλια που έχω πάρει, από ανθρώπους που χρησιμοποίησαν τις ηχογραφήσεις μου αυτές, που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα τους, που το πρώτο μου το έστειλε Ελληνίδα (Σεπτέμβριος 2010), και το δεύτερο (Οκτώβριος 2010) είναι ένα από τα πολύ περισσότερα που λαμβάνω στα Αγγλικά από άτομα του εξωτερικού. Τα παραθέτω χωρίς καμία διόρθωση.

 

       Πρώτο: «Κύριε Κοεμτζόπουλε. Δεν ξέρω πως θα σας φανεί αυτό που θα σας πω (παρ' ότι σίγουρα δε θα σας εκπλήξει), αλλά σας χρωστώ κυριολεκτικά τα πάντα! Θα τα πάρω από την αρχή και θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομη μου επιτρέψει ο ενθουσιασμός μου. Πριν από 2 βδομάδες ακριβώς έπεσε στα χέρια μου φωτοτυπημένο και με ΤΕΛΕΙΩΣ τυχαίο τρόπο το e-mail της συνέντευξης σας. Αρχικώς διαβάζοντας το με τους γονείς μου δεν μπορούσα παρά να γελάσω παρόλο που λατρεύω τους εξωγήινους και κάθε τι σχετικό. Στη συνέχεια όμως δεν μπορούσα να ηρεμήσω και ένιωθα σοκαρισμένη γιατί κάθε πρωταρχική απάντηση για το σύμπαν και το νόημα της ζωής είχε δοθεί μέσα από τα λόγια σας. Μπήκα στην ελληνική ιστοσελίδα σας και στράγγιξα ένα προς ένα όλα τα άρθρα, μέχρι που έφτασα στους ηχογραφημένους ήχους και όλα τα υπόλοιπα είναι πια ιστορία. Για πότε βρήκα τον εαυτό μου να ακούει ώρες ολόκληρες τους ήχους για 2 μέρες. Ενημερώθηκα από το ιντερνέτ όσο καλύτερα μπορούσα και χάρη στους ήχους άρχισαν ΟΛΑ! Άρχισα να έχω τα πρώτα συμπτώματα συναίσθησης της ενέργειας κ.ο.κ. Μέσα σε 2 μέρες, είχα αυξήσει θεαματικά τις δονήσεις μου και σχεδόν παρακαλούσα για βοήθεια από το σύμπαν, και για επικοινωνία με εξωγήινους. Μέσα σε μια εβδομάδα με τυχαίο τρόπο είχα βρει 2 δασκάλους που με καθοδήγησαν σε σημείο να συνδεθώ με τον ανώτερο εαυτό μου και στη συνέχεια με τον φύλακα οδηγό μου. Το πόσα θαύματα βιώνω καθημερινά θα χρειαζόταν ένα βιβλίο για να τα απαριθμήσω, ξέρω όμως και μου το επιβεβαίωσε ο φύλακάς μου ότι οι ήχοι ήταν που με άλλαξαν ραγδαία. Τη μια στιγμή ένας απλός άνθρωπος χαμένος στα προβλήματα του και την άλλη ένα πλήρως συνειδητοποιημένο ον συνδεμένο με την ψύχη του. Κάθε μέρα για μένα είναι μια μέρα στον παράδεισο και το οφείλω σε εσάς.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ».

       Δεύτερο (σε μετάφραση): «Αγαπητέ Δρ Γιώργο. Σας  έγραψα και παλαιότερε επειδή αγαπώ την ιστοσελίδα σας και είμαι συνεπαρμένη από τα έργα ζωγραφικής σας. Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ τους ήχους των κρυστάλλινα μπολς για θεραπεία, που τόσο ευγενικά προσφέρετε στην ιστοσελίδα σας. Εργάζομαι κυρίως στο βασικό τσάκρα καθώς επίσης και στο τσάκρα του ηλιακού πλέγματος, καθ ότι από μικρή είχα πολλές ανασφάλειες. Από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι, μόλις ξυπνούσα αισθανόμουν έναν φόβο που χτυπούσε στο στομάχι μου (στο ηλιακό πλέγμα) και με δυσκόλευε να σηκωθώ. Επίσης, παρατήρησα ότι όλη μου τη ζω είχα την τάση να είμαι κακοδιάθετη, με πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση και με κατάθλιψη. Από τότε που άρχισε να κάνω διαλογισμό με τους κρυστάλλινους ήχους (εδώ και ένα μήνα), για το βασικό τσάκρα και το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος, άρχισα να αισθάνομαι ΘΑΥΜΑΣΙΑ. Ο φόβος μου έχει σχεδόν φύγει, αισθάνομαι ευτυχής, γεμάτη αυτοπεποίθηση και έχω αρχίσει να κάνουν κάποια πράγματα που είχα παραμελήσει εδώ και χρόνια. Αισθάνομαι τόσο καλά που δεν μπορώ να το πιστέψω και σας είμαι πολύ ευγνώμων για την προσφορά σας αυτών των υπέροχων ήχων, δωρεάν σε όποιον τους χρειάζεται. Αισθάνομαι πολύ πνευματική (spiritual), και ότι μπορώ τελικά να βοηθήσω και από την δική μου πλευρά για την ανάληψη. Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου. Δεν σας ξέρω αλλά σας σκέπτομαι συχνά με πολύ συμπάθεια. Ακόμη επισκέπτομαι συχνά την ιστοσελίδα σας και ονειρεύομαι για λίγο κοιτώντας τους πίνακές σας. Θα αρχίσω να εργάζομαι και στα άλλα τσάκρα μου, μόλις αισθανθώ ότι τα δύο πρώτα έχουν θεραπευθεί, και ανυπομονώ να δω τι θα συμβεί και με τα υπόλοιπα. Θα σας κρατώ ενήμερο Έχω την αίσθηση ότι είστε μια φίλη αγαπητή ψυχή και υποκλίνομαι στο Φως σας. Μαρία». 

       Τέλος προσθέτω και ένα τμήμα ενός μακρού μηνύματος από το Μεξικό: «Ξεκίνησα το πνευματικό μονοπάτι 7 χρόνια πριν, και ήμουν ικανοποιημένη με τη ζωή μου, ενώ ήμουν ο καλύτερος φίλος του εαυτού μου. Όμως τώρα δεν έχω έναν σύντροφο στη ζωή μου. Είμαι διαζευγμένη δύο φορές, και είμαι πλέον έτοιμη να τον έχω, αλλά έχω αισθανθεί ότι κάτι είχε σταματήσει την πνευματική μου εξέλιξη, και αυτό από τότε που δεν ήμουν σε θέση να θεραπεύσω το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας μου, ενώ πέρασα ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με έλλειψη του αισθήματος της ευημερίας, (για 5 χρόνια). Όμως μόλις ξεκίνησα το καθάρισμα (με τους ήχους)  του βασικού τσάκρα μου αισθάνομαι την ενέργεια να κυκλοφορεί σε όλο μου το σώμα και μέχρι σήμερα η δυσκοιλιότητα μου έχει φύγει!! Αισθάνομαι τις αλλαγές στο ενεργειακό μου επίπεδο, ενώ επανακτώ και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Σας ευχαριστώ για το μοίρασμα της σοφίας σας μαζί μας. Εκατομμύρια ευλογίες σε εσάς και σε όλους τους αγαπημένους σας. Edna Garcia Montes de Occa».

        ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι 31 ηχογραφήσεις που ακολουθούν έχουν την εξής σειρά: Η πρώτη είναι η ηχογράφηση της ανάγνωσης του κειμένου της παρούσης σελίδας. Οι επόμενες 28 αφορούν ανά τέσσερις τα 7 τσάκρας από το πρώτο έως το έβδομο με την σειρά. Σε κάθε τετράδα η πρώτη ηχογράφηση αφορά τους αριστερόστροφους ήχους του μεγάλου μπολ και χρησιμοποιείτε για άνοιγμα και καθαρισμό (κύριος καθαρισμός) του τσακρα. Η δεύτερη ηχογράφηση αφορά δεξιόστροφους ήχους του μεγάλου μπολ και χρησιμοποιείτε για ενεργοποίηση του τσακρα (δευτερεύουσα ενεργοποίηση). Η τρίτη ηχογράφηση αφορά δεξιόστροφους ήχους του μικρού μπολ και αναφέρεται σε ενεργοποίηση (κύρια ενεργοποίηση) του τσακρα. Η τέταρτη ηχογράφηση αφορά σε αριστερόστροφους ήχους του μικρού μπολ και αναφέρεται σε καθαρισμό του τσακρα (δευτερεύον καθαρισμός). Οι δυο τελευταίες ηχογραφήσεις 30η και 31η αφορούν στο τσακρα του θύμου αδένα και η μεν 30η αφορά αριστερόστροφους ήχους του μικρού μπολ για άνοιγμα και καθαρισμό του τσακρα η δε 31η αφορά σε δεξιόστροφους ήχους του μικρού μπολ και αναφέρεται σε ενεργοποίηση  του τσακρα. Σημειωτέων ότι προτού χαλάσει το site μου οι μπάρες της ηχογράφησης είχαν τα αντίστοιχα χρώματα και τις επεξηγήσεις η κάθε μια τα οποία όμως τώρα δεν εμφανίζονται για αυτό προσέθεσα την παρούσα σημείωση προς διευκόλυνση των αναγνωστών.

       

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ (indexA)