ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΡ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΕΜΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Bd95.jpg

A804.jpg

Bd116.jpg

Bd95   A view to the lake of ghosts

Θέα προς την λίμνη των φαντασμάτων

A804   Hopeful thoughts

  Ελπιδοφόρες σκέψεις

Bd116  A small bridge in the public park

 Μια μικρή γέφυρα στο δημόσιο πάρκο

C826.jpg

A810.jpg

Bd138.jpg

C826   Red waves of an extraterrestrial sea

 Κόκκινα κύματα εξωγήινης θάλασσας

A810   Flowers on a dens fence

 Λουλούδια σε έναν πυκνό φράχτη

Bd138   River under the burning sky

 Ποτάμι κάτω από τον φλεγόμενο ουρανό

Bg1103.jpg

Bg12.jpg

Bg1102.jpg

Bg1103   An extraterrestrial sea creature

    Ένα εξωγήινο θαλάσσιο πλάσμα

Bg12  Living precious minerals

    Ζωντανά πολύτιμα ορυκτά

Bg1102  Formations of minerals

    Σχηματισμοί πετρωμάτων


 

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ (ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΘΕΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ A περιλαμβάνει τα έργα ζωγραφικής που γίνονται με συμβατικά υλικά επάνω σε διάφορα μέσα (όπως καμβάς, χαρτόνι ζωγραφικής, plexiglas, κλπ). Έχει χρησιμοποιήσει διάφορα είδη χρωμάτων ζωγραφικής, μόνα τους ή σε συνδυασμούς, όπως όλα τα είδη ελαίων, ακρυλικά, πλαστικά, μελάνια, χρώματα τυπογραφίας, αγιογραφίας, ορυκτά ψήγματα χρωμάτων, σπρέι, κ.λπ., ενώ ακόμη δοκιμάζει και μερικά νέα υλικά. Δημιούργησε επίσης ορισμένα εργαλεία για να τον βοηθήσουν στη ζωγραφική του αντικαθιστώντας το κλασικό πινέλο. Αν και ένας ζωγράφος έχει συνήθως μια τεχνική που χαρακτηρίζει την εργασία του, αυτός έχει εφαρμόσει διαφορετικές τεχνικές σε διαφορετικές περιόδους και προσπαθεί πάντα να ανακαλύψει κάτι νέο και καλλιτεχνικά ενδιαφέρον, δίνοντας στην εργασία του μια ασυνήθιστη ποικιλία μορφών. Ένα πράγμα που του αρέσει είναι να περιλαμβάνει σε πολλά από τα έργα του, μαζί με το κύριο θέμα, διάφορα άλλα θέματα όπως αρκετά παράξενοι πρόσωπα ή ζώα που κρύβονται μερικές φορές και πρέπει να περιστρέψετε τον πίνακα κατά 90, 180 ή 270 μοίρες προκειμένου να τα ανακαλύψετε. Επομένως για αυτά τα έργα ζωγραφικής κάποιος πρέπει να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του για να ανακαλύψει όλα αυτά τα κρυμμένα στοιχεία και θέματα, και επαφίεται στον ίδιο να δώσει στον πίνακα τον τίτλο που προτιμά (δείτε Γκρουπ 3 και 6 που τα επιλέγετε από την Αρχική Ελληνική Σελίδα.

Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ B περιλαμβάνει απλά έργα ζωγραφικής που ζωγράφισε σε χαρτόνι ζωγραφικής, με έμφαση στους συνδυασμούς  των χρωμάτων, και έπειτα εισήγαγε στον υπολογιστή και επεξεργάστηκε με διάφορα εργαλεία προκειμένου να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Για αυτόν το λόγο δημιούργησε τα δικά του προγράμματα και εργαλεία (δεδομένου ότι έχει μεγάλη εμπειρία με τους υπολογιστές) και προσπάθησε να δώσει σε αυτήν την κατηγορία έργων ζωγραφικής, εκτός από τις αρχικές καλλιτεχνικές βάσεις, επίσης και μια εντυπωσιακή διακοσμητική ποιότητα (δείτε Γκρουπ 4 και 7). Στην κατηγορία αυτή υπάγεται και η υποκατηγορία Β1 (δείτε Γκρουπ 7Α) όπου τα έργα είναι πιο συγκεκριμένα και θυμίζουν κάτι από ιμπρεσιονισμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο καλλιτέχνης προσπάθησε να μιμηθεί προγενεστέρους του.

Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C περιέχει επίσης τα έργα ζωγραφικής που ζωγράφισε και εισήγαγε στον υπολογιστή, συνδυάζοντας αυτά με φωτογραφίες που πήρε από τον κήπο του και άλλες θέσεις και αντικείμενα, ή από το μεγάλο αρχείο καλλιτεχνικών φωτογραφιών του που έχει δημιουργήσει κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών, δημιουργώντας έτσι έναν αρμονικό ‘‘γάμο’’ μεταξύ  ζωγραφικής και φωτογραφίας (δείτε Γκρουπ 8, υποκατηγορία C1 ). Σε ορισμένες περιπτώσεις, σ’ αυτήν την κατηγορία, μόνο καλλιτεχνικές φωτογραφίες, μια ή περισσότερες, εισάγονται και συνδυάζονται στον υπολογιστή, όπου ο  καλλιτέχνης τις επεξεργάζεται με τα εργαλεία που έχει δημιουργήσει προκειμένου να επιτευχθεί ο βέλτιστος συνδυασμός τόσο εικαστικής όσο και διακοσμητικής  ποιότητας (δείτε Γκρουπ 5 και 9, υποκατηγορία C2). Ακόμη στην κατηγορία αυτή ανήκει και η υποκατηγορία C3, όπου ο καλλιτέχνης δίνει δυο ή περισσότερες μορφές του ιδίου βασικά έργου, με μικρές παραλλαγές και διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων, προκειμένου να ικανοποιήσει τα διαφορετικά γούστα και προτιμήσεις (δείτε Γκρουπ 5Α και 9Α). 

Το γεγονός ότι οι κατηγορίες B και C προσφέρουν επίσης και μια εντυπωσιακή διακοσμητική ποιότητα καθιστούν αυτά τα έργα (που έχουν επίσης μια χαμηλότερη τιμή έναντι της κατηγορίας Α) πολύ καλά αποδεκτά για μέρη όπως τράπεζες, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, καταστήματα, κ.λπ. Αυτά τα έργα μπορούν να τυπωθούν σε διάφορα μέσα και διαστάσεις όπως ο καμβάς, τα plexiglas, το χαρτόνι ζωγραφικής, το PVC, κ.λπ. και η επιλεγμένη εκτύπωση συνοδεύεται και από το CD όπου το έργο αποθηκεύεται. Επομένως το έργο με το CD είναι μοναδικό και για αυτόν τον λόγο πρωτότυπο, δεδομένου ότι κανένα άλλο ίδιο έργο δεν θα παραχθεί από τον καλλιτέχνη. Σε περιπτώσεις plexiglas μια ειδική κορνίζα μπορεί να επιλεγεί που περιλαμβάνει και φωτισμό με λυχνίες νέου από πίσω, πράγμα που καθιστά τον πίνακα ακόμη πιο διακοσμητικό. Λόγω της υψηλής ανάλυσης στον υπολογιστή (αρχεία μεγαλύτερα από 40 Megabytes) οι διαστάσεις της εκτύπωσης μπορούν να είναι όσο μεγάλες ένας plotter μπορεί να παραγάγει (π.χ. 2 έως 3 μέτρα ή και περισσότερο) χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα της εκτύπωσης.

ΜΙΚΤΑ ΜΕΣΑ: (MIXED MEDIA)  Σε πολλά από τα  έργα ζωγραφικής στις κατηγορίες Β και C, ο καλλιτέχνης συνεχίζει να εργάζεται στο έργο αφότου έχει εκτυπωθεί (χρησιμοποιώντας λάδι ή ακρυλικά κ.λπ.), συνδυάζοντας την δουλειά του στον υπολογιστή με την δουλειά του εκ των υστέρων με το χέρι για την συμπλήρωση και τελειοποίηση του έργου. Σε αυτήν την περίπτωση φυσικά δεν υπάρχει συνοδευτικό CD. Όμως αυτό δεν ισχύει για τις περιπτώσεις όπου, λόγω της φύσης του έργου, είναι προτιμότερο η εκτύπωση να γίνεται σε φωτογραφικό χαρτί, (για το καλύτερο ποιοτικά αποτέλεσμα). Σε πολλές τέτοιες περίπτωση καμία πρόσθετη επεξεργασία δεν γίνεται από τον καλλιτέχνη………..

 

      ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ indexC

                           

 

C2g309a.jpg

An164

A820.jpg

 

C2g309a The tree of the optimistic spirit

   Το δένδρο του αισιόδοξου πνεύματος

An164 Monsters in the bottom of Atlantis

     Τέρατα στον πυθμένα της Ατλαντίδος

A820  Perplexed extraterrestrial plants

     Περιπεπλεγμένα εξωγήινα φυτά

 

Bd126.jpg

Bn34.jpg

B864.jpg

 

Bd126  A calm shore at night

Μια ήρεμη παραλία την νύχτα

Bn34  The glowing jewel        

   Το λαμπερό κόσμημα

B864  Exploding sky and sea

Εκρηγνιόμενος ουρανός και θάλασσα

 

Bg569.jpg

C2g739.jpg

Bg549.jpg

 

Bg569  The monasry of Novodievitschi

    Το μοναστύρι του Novodievitschi

C2g739  Crystal trees in the barren valley

     Κρυστάλλινα δένδρα στην άγονη κοιλάδα

Bg549  The wide river of abundance

    Το πλατύ ποτάμι της αφθονίας

 

Bd44.jpg

Bd40.jpg

Bd14.jpg

 

Bd44   The road with the ghosts of the trees

        Ο δρόμος  με τα φαντάσματα των δένδρων

Bd40  The ghosts of the waterfall

Τα φαντάσματα του καταρράκτη

Bd14  The yellow valley in Autumn

Η κίτρινη κοιλάδα το Φθινόπωρο

 

Cd694

Cd648

Cd679

 

Cd694 A Red sea in the 4th and 5th dimensions

Μια κόκκινη θάλασσα στην 4η και 5η διάσταση

Cd648 Red coast in the 4th and 5th dimensions

Κόκκινη ακτή στην 4η και 5η διάσταση

Cd679 Red mountains in the 4th and 5th dimensions

Κόκκινα βουνά στην 4η και 5η διάσταση

 

Ch406

Cd755

Cd175

 

Ch406  A smal cataract in the 4th and 5th dimensions

Ένας μικρός καταρράκτης στην 4η και 5η διάσταση

Cd755 Yellow mountains in the 4th and 5th dimensions

Κίτρινα βουνά στην 4η και 5η διάσταση

Cd175 Rainbow in the 4th and 5th dimensions

Ουράνιο τόξο στην 4η και 5η διάσταση

 

C1n31.jpg

An92.jpg

Be15

Ae14

C1n31 Ghosts in the garden

    Φαντάσματα στον κήπο

An92 The Atlantis of our imagination

     Η Ατλαντίδα της φαντασίας μας

Be15  Two women on the horse of life

Δύο γυναίκες πάνω στο άλογο της ζωής

Ae14  The half-naked truth

     Η ημίγυμνη αλήθεια